Messemaker bekerteam walst over koploper Meesterklasse heen

Spakenburg, vrijdag 1 februari 2013

Om half zeven vertrok het bekerteam van Messemaker naar Spakenburg. We waren niet op weg naar een van de voetbalclubs, maar naar de koploper uit de Meesterklasse. Er gaat in Spakenburg namelijk niet alleen veel geld in voetbal om, maar ook in schaken. Zo heeft de plaatselijke schaakvereniging En Passant maar liefst zes spelers onder contract staan met een rating van boven de 2600! Dit staat in schril contrast met het niveau van het tweede team, waar slechts één speler een rating van boven de 1900 heeft.

Helaas (of gelukkig!) moesten wij het tegen het eerste team opnemen en het beloofde dus een zware avond te worden. Echter voerde bij ons de hoop de boventoon. Iedereen had zich mentaal goed voorbereid en er werd herinnerd aan de bekersuccessen van weleer. Jan vertelde vol hartstocht hoe we ooit Meesterklasser Rotterdam uitschakelden. Jan vertelde dat het al voor 10 uur beslist was, omdat zowel hij als Gert-Jan Ludden al gewonnen hadden op bord 1 en 2. Dit was voldoende, omdat in die tijd bij gelijke stand het vierde bord afviel. Helaas bleek bij het nagaan van de feiten dat dit vooral een goed voorbeeld is hoe gemakkelijk gebeurtenissen geïdealiseerd worden, ook al hoor je ze uit de eerste hand. Niet alleen was Rotterdam in dat jaar geen Meesterklasseteam, maar ook waren zowel Gert-Jan als Jan er niet geslaagd om hun wedstrijd te winnen… Lees meer….

1 Reactie

  1. Avatar
    Leo Kranenburg 04 februari 2013

    Knappe overwinning van onze streekgenoten! Al zegt dit veel over het niveau van En Passant zonder ingehuurde grootmeesters.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.