Vuurvogel verdedigt met succes haar Goudse kampioenstitels Schoolschaak

Links Vuurvogel bovenbouw rechts Vuurvogel onderbouw

Gouda, maandag 11 februari 2013

Op de derde en laatste speelavond van het Goudse Schoolschaakkampioenschap is de school De Vuurvogel erin geslaagd om de concurrentie op afstand te houden en net als vorig jaar in beide categorieën de kampioenstitel op te eisen.

Gemakkelijk ging dat echter niet. In de categorie Bovenbouw was het team van de organiserende schaakclub Messemaker duidelijk de sterkste, maar omdat deze buiten mededinging meedeed werd het Vuurvogel-team met haar tweede plaats (twee punten minder dan Messemaker) kampioen. De overige scholen bleven op duidelijke afstand, de eerstvolgende op de ranglijst was de Graaf Jan van Nassauschool met drie punten minder dan De Vuurvogel.

Veel spannender was het in de categorie Onderbouw. Hier kwam de Prinses Julianaschool op de laatste dag zeer goed voor de dag: eerst werd de Casimir/Livingstone-combinatie met 4-0 verslagen, daarna won het team ook van De Vuurvogel met 2,5-1,5. Als dat 3,5-0,5 zou zijn geworden, zou de Julianaschool eerste zijn geworden. Nu kwam De Vuurvogel er nog met een blauw oog van af en werd het team met een nipte voorsprong eerste. De Julianaschool werd uiteindelijk derde, na de eveneens goed voor de dag komende Plaswijckschool. Lees meer….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.