Kampioenschap van De Alblasserwaard

Dit jaar vindt voor de 33e keer het populaire schaaktoernooi om het kampioenschap van De Alblasserwaard plaats. Schaakvereniging Sliedrecht neemt voor de 26e keer de organisatie voor haar rekening. Vorig jaar werden Jan Pieter Vos bij de senioren en Keven Nguyen bij de jeugd kampioen. Wie worden hun opvolgers?

Als nieuwe ‘toernooidirecteur’ kon ik voor mijn eerste editie meteen goed aan de slag, want onze vaste speelruimte, de Huifkar, was niet beschikbaar op de geplande speeldag. Gelukkig is de organisatie, met hulp van een paar zeer betrokken leden (Joost Stoker, Marcel Klein en Leo Koppelaar), er in geslaagd een meer dan perfecte vervanging te vinden.

Het toernooi vindt plaats op 23 maart a.s. Senioren starten om 9.45 uur in een nieuwe speelruimte: De grote zaal van Muziekcentrum Wilhelmus aan de P.A. de Genestetstraat 31 te Sliedrecht (bij Sporthal De Stoep). De zaal is op de begane grond en er is volop parkeerruimte beschikbaar. Er is een gezellige barruimte, waarbij we onze eigen “Koffiefee” Anita bereid hebben gevonden de schakers van hun natje en droogje te voorzien. Zonder Anita geen geslaagd toernooi!!

De senioren werken in groepen van acht spelers een halve competitie af, waarbij de bedenktijd 20 minuten per persoon per partij zal bedragen. De senioren zullen naar sterkte worden ingedeeld, waarbij voor huisschakers een aparte groep wordt gevormd.

De jeugd start om 13.00 uur en speelt 7 ronden met een bedenktijd van 15 minuten. De jeugd zal op sterkte worden ingedeeld in minstens 2 groepen. De speelruimte is in Paramedisch Trainingscentrum Sliedrecht, Krommestoep 1-B, Sliedrecht (tegenover speelzaal seniorentoernooi).

De prijsuitreiking voor beide toernooien zal rond 16:30 uur zijn.

De organisatie is er in geslaagd om, naast onze trouwe sponsor "De Groot & Schagen b.v.", twee nieuwe sponsors aan te trekken, nl. “ETOS Sliedrecht” (als vervanger van onze gepensioneerde sponsor ETOS Koppelaar) en Uitzendbureau “Werken met Passie”

Mede dankzij deze extra sponsors hebben we het inschrijfgeld voor spelers van het seniorentoernooi kunnen verlagen naar € 5,00, inclusief broodjes en soep tijdens de middagpauze!! Deelnemers aan het jeugdtoernooi betalen slechts € 3,00 en zullen tijdens het toenooi door de organisatie worden voorzien van drinken en een versnapering. En, bij het Alblasserwaardtoernooi is er, dankzij de sponsors, prijs voor alle jeugdspelers!

Wij zien jullie aanmelding graag per e-mail op of telefonisch bij Mark van Hulst, tel. 06-42943348 of Leo Koppelaar tel. 0184-413465, tot uiterlijk 21 maart a.s., daarbij de speelsterkte vermeldend. Voor eventuele vragen kan men ook bij bovengenoemde personen terecht of op de site www.schakendsliedrecht.nl.

Namens de toernooicommissie,

Mark van Hulst

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.