Vlaggenschip Messemaker wint van verzwakt De Wijker Toren 2

Links het incomplete team van De Wijker Toren 2

Gouda, zaterdag 16 januari 2013

Teamcaptain Willem Dekker kon, na op het laatste moment twee afmeldingen door ziekte, het team niet compleet krijgen. Jammer, want je bent er op gebrand zo goed mogelijk te presteren. Bord twee en acht liet hij vrij en dus startte wij de wedstrijd met twee reglementaire punten voor Henk-Jan Evengroen en Jan Cheung. Als eerste was Erik Klaar, na afruil van de zware stukken, restte voor ieder 7 pionnen, een loper (voor zwart) en paard, na overleg met de teamcaptain bood Erik remise aan, wat bezegeld werd met een handdruk. Peter volgde, na een lange manoeuvreerpartij als tweede met remise. Jan een minuut later met zijn volgende overwinning: 9 op rij in de KNSB competitie de beker meegerekend. Weer een minuut later tekende Ben de vrede en was de buit binnen. Ed offerde een pion voor de aanval, als het niet doorslaat wordt het moeilijk en dat werd het na stukverlies in de tijdnoodfase. Arjan speelde een partij uit één stuk, creëerde twee vrijpionnen op de damevleugel, zijn tegenstander probeerde nog wat in de eindfase, maar moest na ruim vierenhalf uur spelen de koning omleggen. Lees meer……

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.