Voorronde NK oplossen van schaakproblemen

Het Nederlands Kampioenschap voor het oplossen van schaakproblemen vindt plaats op zaterdag 23 maart 2012. Naast leden kunnen ook niet-leden meedoen aan het NK. Niet-leden kunnen zich plaatsen door mee te doen aan de voorronde die op 18 februari is begonnen. Gedurende vier weken kunnen twee problemen per week opgelost worden. De beste tien oplossers mogen deelnemen aan het NK, waarbij de beste vier scores tellen. Het NK oplossen van schaakproblemen wordt gehouden in hotel Dennenhoeve aan de Elspeterweg 14 in Nunspeet en duurt van 10:00 uur tot 13:15 uur. Het toernooi bestaat uit twee ronden van anderhalf uur met een kwartier pauze.

Er zijn twee categorieën, categorie B voor oplossers met weinig of geen ervaring en categorie A voor meer ervaren oplossers. Deelnemers mogen zelf bepalen aan welke categorie deelgenomen wordt.De problemen voor de eerste week staan op www.probleemblad.nl. Elke maandag komen nieuwe opgaven beschikbaar en worden de oplossingen van de afgelopen week gepubliceerd. Op de website staan ook handleidingen voor het oplossen van schaakproblemen en meer informatie over het NK.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.