Accres Apeldoorn blijft in de titelrace

Vandaag is het zaak om druk op En Passant te blijven houden en een overwinning is dus het enige dat telt. Tegen Groningen zou een overwinning ook aan de verwachtingen voldoen, maar het blijft altijd opletten. Met Artur Jussupow in de gelederen zijn we op volle oorlogssterkte.

Nico Zwirs speelde een thematische partij tegen de Steinitz, waarin de groepjesregel (en een slechte e1-loper) centraal stond. Een groepje minder leverde al snel een pion meer op voor Nico. De pion werd in het eindspel geïnvesteerd voor een zeer actieve koning, waarna de stelling van Joost Wempe als vanzelf ten onder ging.

Artur Jussupow werd vanaf het begin in de opening onder druk gezet door de goed spelende Sipke Ernst. In een vrij chaotische partij, waarin vooral Sipke de overhand had, bleef Artur naar een een gelijkmaker zoeken. Deze interessante partij eindigde in een mooie overwinning voor Sipke.

Ilja Zaragatski liet vandaag een modelpartij zien tegen Jan Werle met het thema groepjesregel. Ilja had hierbij een gesloten pionnenketen, Jan twee ketens. Ilja bleef zwart net zolang onder druk zetten totdat er een pion geconfisqueerd kon worden. Het eindspel met een pion meer werd eenvoudig omgezet naar winst. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.