Handjevol Nederlanders in Cappelle la Grande

Het fameuze Open grootmeestertoernooi in Cappelle la Grande is afgelopen zaterdag weer begonnen. René Olthof was het afgelopen weekend ter plekke. Van hem ontvingen we onderstaande foto’s en andere gegevens.

Afek-Sasikiran – 3e ronde

De (weinige) Nederlanders in Cappelle-la-Grande 2013 die in Frankrijk deelnemen zijn: Pieter Hopman, Yochanan Afek, Anne Haast, Bernard Bannink, Joey Grochal, Lisa Hortensius, Henk Noordhoek, Ben de Leur, Frans van Eert ( woont in en speelt voor BEL), Joris Geene, Jo Steinschuld, Ilse Geene. De supporters: Patrick Geene, Theo van den Berkmortel, Gerard Welling en Michiel Abeln.

Na vier ronden zijn er mede door de versnelde indeling geen spelers meer met 4 uit 4. De laatste twee (Aleksandar Indjic en Aleksandar Kovacevic speelden maandagavond remise. Elina Danielian heeft 3 uit 4. Het toernooi duurt nog tot en met zaterdag a.s. Hieronder een selectie van foto’s:

Anne Haast-Joris Geene – 3e ronde.

Jovanic-Hopman – 2e ronde

Bernard Bannink – 3e ronde

Elina Danielian – 4e ronde

Frans van Eert – 3e ronde

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.