Weer een Chinese kindgrootmeester

Wie op zijn achttiende grootmeester wordt mag trots zijn, maar moet alsjeblieft niet denken dat hij in de buurt komt van een record. In Reykjavik werd dezer dagen de dertienjarige Wei Yi uit China grootmeester. Op de site Chessvibes zette Peter Doggers de jongste grootmeesters aller tijden nog een keer allemaal op een rijtje. Een top-22, waarop Judit Polgar en Bobby Fischer niet meer voorkomen. Anish Giri wel, op 16. En onze nieuwe dertienjarige Chinese held? Mwah… slechts op plaats vier.

Het lijstje komt eigenlijk van Chessbase, waar het wat langer is dan 22. Polgar en Fischer vinden we daar op 32 en 35.

Saillant detail: Wei Yi won in Reykjavik een opvallende partij van Maxime Vachier-Lagrave, een voorganger van hem, die nu op plaats 13 van hetzelfde lijstje staat.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.