Vijfde Bataviatoernooi in Amsterdam van start

Het vijfde Bataviatoernooi in Amsterdam is vandaag uit de startblokken geschoten. Van de vier grootmeesters wisten er drie hun eerste partij te winnen. Dimitri Reinderman versloeg Yang-Fan Zhou, Gerald Hertneck won van Stefan Kuipers en Alon Greenfeld van Li Riemersma. Alleen Sjef Rijnaarts wist Robin Swinkels op remise te houden. Datzelfde resultaat bereikten ook Tanguy Ringoir en Twan Burg.

De partij tussen Ringoir en Burg (Foto René Olthof)

De uitslagen van de eerste ronde:

Het toernooi kan verder gevolgd worden via de toernooisite.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.