Batavia: ronde 3

Cafébaas Peter Tames is een enthousiast schaker. Af en toe speelt hij een partijtje in de competitie van de SGA, maar hij vindt het vooral leuk om toernooien te volgen – en dan natuurlijk niet op de laatste plaats zijn eigen toernooi. Hij nodigt zelf de deelnemers uit: jonge Nederlanders, Amsterdammers en leuke buitenlanders. Het liefst met een aanvallende speelstijl. Ondanks het vertrouwen in de spelers was Tames toch een beetje terughoudend bij de start van de derde ronde: de eerste grootmeesterontmoeting tussen Greenfeld en Hertneck zou wel eens snel in remise kunnen belanden. Maar niets was minder waar: alle partijen leverden een winnaar op. Bijltjesdag. Lees meer

Ronde 3: winst voor Twan Burg / verlies voor Dimitri Reinderman

Swinkels-Burg (foto Bas Beekhuizen)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.