Wordt de Schaakprins dit jaar ook Schaakkoning?

Een dubbele troonsopvolging dit jaar?

Magnus Carlsen is pas 22 jaar en hij is de nummer 1 van de wereld. Maar wereldkampioen is hij nog niet geweest. Daar gaat dit jaar misschien verandering in komen. Deze maand wordt in Londen het kandidatentoernooi gehouden en Magnus doet hieraan mee. Magnus is een van de favorieten en als hij dit toernooi wint mag hij dit jaar de wereldkampioen, Viswanathan Anand uit India, uitdagen!

Tien jaar geleden zei de 13-jarige Magnus: ‘Ik wil wereldkampioen worden en dit moet voor 2020 gebeuren.’ In januari 2004, net dertien geworden, deed hij in Wijk aan Zee mee aan het internationaal vermaarde Corus toernooi, nu Tata Steel Schaaktoernooi genoemd. Hij won de C-groep! In 2004 werd Magnus ook internationaal grootmeester! Dit jaar won Magnus de A-groep, de hoogste groep van het Tata Steel Schaaktoernooi. Het was de tiende keer dat Magnus naar Wijk aan Zee kwam.

Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.