BSG niet opgewassen tegen En Passant

Een beetje moeilijk maken, misschien wat zenuwachtig, maar uiteindelijk was het niet meer dan dat. Het ratingoverwicht van gemiddeld 130 punten per bord deed zijn werk. En door het verlies van Apeldoorn zijn de Bunschoters nagenoeg zeker van de landstitel.

De middag begon nog goed voor BSG. Robert Ris tekende tegen Anish Giri vrij eenvoudig een plusremise aan in een geweigerd damegambiet en had de luxe om te kiezen voor herhaling van zetten, waar Giri niet onderuit kon.

En Passant kwam op voorsprong door Jan Smeets die Alexander van Beek versloeg in de Moskou-variant van het Siciliaans. Rustig een pionnentje meenemen, een slechte positie van de koning en het pleit was al gauw beslist. De voorsprong voor de Bunschoters werd vergroot door Friso Nijboer die Ton van der Heijden versloeg in een Hollandse pot. Opkomende tijdnood bracht wat minder nauwkeurige zetten met zich mee en dat voordeel werd bekwaam door Friso uitgetikt. Het ging ook niet goed bij Frank Erwich aan het derde bord tegen Tanguy Ringoir. Een onnauwkeurigheid in de opening gaf wit goed spel met bezit van de d-lijn en zwart kon weinig inbrengen tegen de doorbraak op de damevleugel. Het werd nog erger voor BSG. Op het eerste bord verloor Alexander Berelowitsch van Erwin l’Ami. Een geofferde pion bracht niet wat er van gehoopt werd en het is leerzaam om na te spelen hoe dat voordeel wordt verzilverd. Tussenstand is ondertussen 0,5-4,5. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.