Groninger Combinatie – De Stukkenjagers 7½- 2½

Met de hoog uitgevallen overwinning op De Stukkenjagers zijn we zo goed als veilig (als En Passant tenminste in de volgende ronde al kampioen wil worden) en kunnen we nog eens kijken hoe ver we in de middenmoot kunnen komen.

De wedstrijd begon met slechts een klein aantal Stukkenjagers in de zaal. Ze hadden een weekendje Groningen gepland met een hotel comfortabel dicht bij de speelzaal. Het is dan echter wel van belang om het verschil tussen de Oliemulderstraat in de Oosterpoort en de Oliemuldersweg in het Oosterpark te kennen. Een verkeerde keuze leidt toch al snel tot een extra halfuurtje lopen!

Er waren wel een paar benauwde momentjes, maar die duurden gelukkig niet lang. Zo leek Sipke Ernst na een goede opening opeens toch moeilijkheden te krijgen, gaf Jorden van Foreest pardoes zijn dame weg, en sloegen drie van de onzen ongeveer tegelijkertijd aan het offeren. De partijdige toeschouwer schrikt dan toch even. Maar het viel mee. Jasper Geurinks kwaliteitsoffer sloeg door, evenals het stukoffer van Iozefina Paulet. Dat laatste had ook anders uit kunnen pakken als Kampman in de hekseketel van de tijdnood 25…Kd7 had gevonden. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.