RSV Noord 1 RSB schoolschaakkampioen 2013

V.l.n.r.: Sebastiaan, Lexander, Mick, Cedric en Circe

Rotterdam, zaterdag 9 maart 2013

Groeiend Erasmiaans Schaakfestijn met een mooie toekomst

Oude blaadjes vallen van de boom, maar nieuwe komen er voor terug. Dat is de belangrijkste conclusie van het 3e Erasmiaans Schaakfestijn. Een flink aantal teams die we als ‘vaste klant’ van het schaaktoernooi mochten rekenen hebben we dit jaar niet teruggezien. Maar een aantal scholen, die actief met het schaken bezig zijn, kwamen met grote aantallen naar het Erasmiaans, zoals de RSV en de obs Eduard van Beinum. Die waren samen goed voor de helft van de inschrijvingen. Een flink aantal scholen kwam met drie of vier teams zoals de Piramide, de Stelberg, Samsam en de VOS. Opmerkelijk en verheugend was de komst van de basisschool Müllerpier. Drie teams van kinderen die het schaken gewoon zoals vroeger thuis hebben geleerd en op school (nog) niet echt actief zijn. Jongens, pak ook eens een bord en stukken in de klas. En ga vooral zo door en laat ons volgend jaar jullie vorderingen zien.

Waar we nog blijer van worden is dat dit toernooi voor het merendeel van de kinderen het eerste schaaktoernooi was waar ze ooit aan meegedaan hebben. Er waren kinderen die al lang schaken en dat zelfs al op een echte schaakclub doen, maar er waren nog veel meer jongens en meisjes die nog maar net de regels van het spel kennen en in korte tijd toch al zo enthousiast geworden zijn dat ze wel eens echt met hun klas naar een schaaktoernooi wilden. En gelijk hebben ze; het was vandaag net een schoolreisje en een (denk)sportdag in één. We vermoeden dat veel kinderen vandaag wel behoorlijk de smaak van het schaken te pakken hebben gekregen en op school of thuis wat vaker het schaakbord en de stukken tevoorschijn zullen halen. Die komen natuurlijk volgend jaar weer terug en dan gaan we weer superveel plezier maken en nog beter spelen. Lees meer….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.