ESG kampioen NOSBO

ESG uit Emmen is kampioen geworden van de NOSBO. Met een ronde te gaan zijn ze niet meer in te halen voor de achtervolgers. De twee achtervolgers (HSP en Sissa 2) staan op respectievelijk drie en vier punten achter en moeten vrijdagavond onderling strijden om de tweede plaats.

ESG is door een simpele 6.5 – 1,5 overwinning op Oostermoer kampioen geworden. Met nog een ronde te gaan is ESG niet meer in te halen. Het resultaat werd behaald door alle wedstrijden te winnen en zonder dat er een invaller nodig was. Kortom een echte teamprestatie

De wedstrijd tegen Oostermoer was er toch een waar we met spanning naar uitkeken. Oostermoer staat welliswaar laag, maar vorig jaar lieten we ons toch door hun verrassen. Oostermoer kwam niet met hun sterkste opstelling . Een van de redenen waarom ze zo laag staan is dat een aantal sterke spelers niet alle wedstrijden mee kan doen.

Van de wel aanwezig sterke spelers was wat meer weerstand verwacht. Zoals het nu ging werd de winst eenvoudig binnengehaald. Als eerste was Herman Snelders klaar. Zijn tegenstander dacht op politieke wijze zijn partij te spelen. Zo van als ik iets geef dan krijg ik iets anders terug. Herman is wars van politiek en dacht er niet over iets terug te geven. Toen de tweede pion werd veroverd met een overweldigende stelling gaf de Oostermoerder (oud emmenaar Hans de Graaf) op.

De rest van het verslag van de laatste wedstrijd tegen Oostermoer staat op de site van ESG.Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.