Rik en Steven de Wilde de schaakkampioenen van de Alblasserwaard

SLIEDRECHT – Het drieëndertigste schaakkampioenschap van de Alblasserwaard kende afgelopen zaterdag 23 maart een record aantal deelnemers van maar liefst 128; 60 senioren en 68 junioren. De nieuwe toernooiorganisatie onder leiding van onder andere Mark van Hulst en Joost Stoker kunnen tevreden terugkijken op een zeer geslaagd en sportief toernooi.

Bij de senioren werden de hoofdklassen na 7 spannende rondes gewonnen door ratingfavoriet Jesper Nederlof (de Giessen en de Linge) en teamgenoot Rik de Wilde. In een bloedstollend spannende finale wist De Wilde in de allerlaatste seconde het toernooi op zijn naam te zetten. Zo werd hij de terechte opvolger van Jan-Pieter Vos.

Wedstrijdleider Mark van Hulst had geen kind aan de deelnemers en hoefde slechts alleen op het bord in actie komen. De nieuwe toernooidirecteur zag in de hoofdklassen de overige ereprijzen gaan naar de oud winnaars Jan Jaap Janse (Paul Keres) en Jaco Vonk (Giessen en de Linge) als nummers twee en naar Niels Mijnster (Sliedrecht) en Erik van Esterik (Maarssen) als de nummers drie.

Overige groepswinnaars bij de senioren in het toernooi waren Lemmy Schakel (De Giessen), Robert Casteleijn (Krimpen), Tuvshin Boldoo (Ridderkerk, Wiggert Pols (Krimpen) en Denise Tönissen.

Jeugdkampioen van de Alblasserwaard werd Steven de Wilde uit Spijkenisse. Hij zorgde er dus persoonlijk voor dat de familie De Wilde er met de twee hoofdprijzen vandoor ging. Tweede werd zijn teamgenoot Michael van der Voorden en derde werd Stefan Rijshouwer (Barendrecht).

De tweede jeugdgroep werd ook gewonnen door Lambert Wildeman, voor Tim Tian en Everet Smith.

De derde jeugdgroep werd gewonnen door de ontketende Adam EL Amraoui die alle 7 partijen wist te winnen

Met dank aan de sponsors De Groot en Schagen, Etos Sliedrecht en Uitzendbureau “Passie voor werken” konden bijna alle deelnemers met een prijs naar huis. Traditioneel kregen alle dames een mooie bos bloemen en ook alle medewerkers aan het toernooi kregen een presentje.

Op de site van Schaakvereniging Sliedrecht www.schakendsliedrecht.nl staan alle uitslagen van het toernooi.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.