Yge Visser wil terugkeren naar het schaakbord

In de Meppeler Courant is een interview met Yge gepubliceerd.

Yge Visser tijdens het Houtje hoofd helder toernooi (foto Ab Scheel)

“Een ontmoeting met schaakgrootmeester Yge Visser vraagt veel van je concentratie. Hij maakt geenszins een matte indruk. Hij schakelt snel, doet vele zetten vooruit. Voordat je bent beland op het speelveld van zijn gespreksonderwerp, heeft hij met een paardsprong in de tijd een nieuw object voor een wijdlopig betoog gevonden. Yge vertelt het verhaal, een soms letterlijk onnavolgbaar verhaal, over de laatste vier jaar van zijn leven.

Yge Visser is 49 jaar en geboren in Den Haag. Hij is in mei 2008 in Meppel komen wonen, in een huurhuisje in de Voorstraat dankzij bemiddeling van zijn schaakvriend wijlen Kees Hoogendijk. Yge had deelgenomen aan de Nederlandse schaakkampioenschappen, in 2008 zelfs na vijf ronden brutaal de leiding genomen, maar was uiteindelijk in de middenmoot geëindigd. Hij leidde het talentontwikkelingsplan van de schaakbond en een talentontwikkelingscentrum in Groningen. Voor enkele noordelijke kranten leverde hij schaakartikelen. Kortom, naar eigen zeggen bevond hij zich op de top van de Olympus. Hij woonde destijds in Amsterdam. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.