Jan Evengroen wint Moerkapels Paastoernooi 2013

Maarten Vroegindeweij feliciteert Jan en overhandigt de prijs

Moerkapelle, zaterdag 30 maart 2013

45 schakers hebben dit jaar de weg naar Moerkapelle weten te vinden voor de achttiende editie van het Moerkapelle Rapidtoernooi. Jan Evengroen sleepte aan het einde van de dag op weerstandspunten de overwinning binnen.

Groep A, waarin deelnemers met een rating boven de 1650 speelden, telt deze dag 23 deelnemers, waaronder vele Moerkapellenaren. In deze groep gaat na twee ronden Ad van de Berg aan de leiding, samen met Jan Evengroen, Bob Jansen en Erik Hennink. Omdat de anderen wat verliespunten oplopen en Jan Evengroen blijft winnen, staat Jan na vijf ronden zonder puntverlies aan kop. In ronde zes speelt hij tegen Maarten van Zetten, die hem op één punt volgt. In een spannende partij wint Maarten van Jan, met als resultaat dat voor de laatste ronde drie spelers de ranglijst aanvoeren. Naast Jan Evengroen en Maarten van Zetten is dat Bob Jansen. Op een half punt achterstand maakt ook Ad van den Berg nog kans op de eindprijs. De laatste ronde is dus een spannende: Bob Jansen en Maarten van Zetten spelen tegen elkaar en Jan Evengroen neemt het op tegen Ad van den Berg. Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.