Klasse 3C Messemaker 1847 – ASV 3

Ruime overwinning Vlaggenschip Messemaker in Sporthal de Mammoet!

Gouda, zaterdag 6 april 2013

Wegens een bruiloft in het denksportcentrum speelde het team deze een na laatste wedstrijd van het seizoen in sporthal de Mammoet, die door Hamid de beheerder was ingericht en opgeleukt met een paar bloembakken.

Leek het er aanvankelijk op dat het op een puntendeling zou uitdraaien, ineens sloeg de score in het voordeel van Messemaker door. Arjan kreeg al vroeg in het spel -de openingszetten waren nog niet teneinde- remise aangeboden, wat na overleg werd aanvaard. Jan Cheung overklaste zijn jeugdige tegenstander en op de 30e zet konden de stukken in de doos. Erik had, na een gelijkwaardige opening, een teleurstellende nederlaag. Henk-Jan kende de opening niet zo goed, met wat dreigingen kon de dame binnen vallen en was het snel beslist. De teamcaptain van ASV was de tegenstander van Peter, in de laatste fase deed deze alleen maar goede zetten en won daarmee de partij. Jan Evengroen ging remise uit de weg in het eindspel, zijn tegenstander snoepte nog een pion, maar liep hierdoor mat. Ed trapte in een valletje, verloor de dame, maar kwam zo goed te staan dat het na een paar krachtzetten uit was. Met alleen de partij van Ben was het al 4,5 – 2,5, Ben had al in het begin van de partij remise aangeboden gekregen, speelde door, in het eindspel bood Ben remise aan, wat na een korte bedenktijd door zijn tegenstander werd aanvaard. Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.