Pathena dag 2: 3 koplopers in de hoofdgroep

ROTTERDAM – 6 april 2013. Op de tweede dag van het Pathena JeugdSchaak Invitatietoernooi werden 23 partijen gespeeld. Medisch Centrum Blakeburg in hartje Rotterdam was wederom het strijdtoneel van jeugdtalenten uit de RSB en LSB die in langere partijen hun schaaktalenten verder kunnen ontwikkelen.

In de morgengroep (waar de jongere talenten spelen) is Sebastiaan Janse de trotse koploper.

Na 4 ronden heeft hij nog steeds een 100% score. Hij wordt op de voet gevolgd door Ivan Kroetkov die een half punt minder heeft, maar ook Quinten Salomons en Tommy Tran zijn in de achtervolging. Al deze talenten lieten ook al van zich spreken tijdens het NK E en vervullen in de morgengroep dus ook een belangrijke rol. Lorena Kalkman is op de 5e plaats het beste meisje met 2,5 punt.

In de middaggroep wordt gestreden om de hoofdprijs en ook dat is te merken. Na ronde 4 zijn daar 3 koplopers. Kevin Nguyen had een goede dag met 2 overwinningen, waaronder een hele mooie op Wang Yang.

Lees verder (pdf)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.