Philidor III grijpt laatste kans

Het Wonder van Amsterdam! Philidor III moest winnen om nog een kans te houden om niet te degraderen, en dat deden we overtuigend. Oosten-Toren speelt in een troosteloos wijkgebouw onder een vervallen kerk. Alles is zwaar beveiligd met sloten, en halverwege de trap zit nog een zwaar traliehek. De ontvangst was overigens hartelijk en de wedstijd verliep in prima sfeer.

Voor deze gelegenheid hadden we twee invallers gecontracteerd: Ivo en Leo. Ivo gaat volgend jaar technische natuurkunde studeren in Eindhoven en zal dan Philidor moeten verlaten. Gelukkig heeft hij nu wel het hoogst haalbare bij Philidor bereikt: meespelen in Philidor III.

Na een fantasievolle opening kwam Ivo onder druk te staan, maar hij wikkelde bekwaam af naar een pionneneindspel dat hij moeiteloos remise hield. En dat tegen een tegenstander met ruim 300 elopunten meer. Een fraai debuut!

Ik haalde mijn eerste winst van het seizoen binnen in een partij waar ik zeer tevreden over ben. Pionoffer in de opening, gevolgd door voortdurende dreigingen die zwart uiteindelijk boven het hoofd groeiden. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.