Accres Apeldoorn verdedigt tweede plaats

Allereerst de felicitaties vanuit Apeldoorn aan En Passant voor het behaalde landskampioenschap. We hoopten met Accres Apeldoorn zelf iets langer mee te kunnen doen om de eerste plaats, maar na het verlies tegen Utrecht vorige ronde was de strijd beslist. In de achtste ronde tegen BSG was het voor ons zaak om niet te verslappen, want we willen natuurlijk wel vizemeister worden.

De schaakbond slaagt er steeds beter in om samenvallen met de Bundesliga te voorkomen, maar dit weekend was dat helaas nog een keertje het geval. Beide teams waren het er snel over eens dat vooruitspelen op twee borden een logische oplossing was. De partijen aan de topborden werden vooruitgespeeld op Duitse bodem. Robert Ris tegen Ilja Zaragatski was een zetherhaling in het Catalaans en Sebastian Siebrecht tegen Alexander Berelowitsch was een zetherhaling in de Tarrasch. Daarmee begon de wedstrijd op zaterdag met een 1-1 tussenstand.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.