Spassky's – Denk & Zet: 5 huwelijken, 3 verjaardagsfeesten en 1 kies

Maar doodslaan deed hij niet, want tussen droom en daad

staan wetten in de weg en praktische bezwaren,

en ook weemoedigheid, die niemand kan verklaren.

(Elschot, Het huwelijk)

De aanloop naar de wedstrijd tegen Denk & Zet was een memorabele. In de vijftien jaar dat ik teamleider ben, heb ik denk ik nog nooit zo vaak de opstelling moeten wijzigen. HSP, december 2002, zou in de buurt kunnen komen, maar daar werd het probleem op het laatst dat ik geen spelers meer over had om op te stellen en moest kiezen welke borden leeg te laten. Deze keer was de situatie anders. Tot begin vorige week was er geen vuiltje aan de lucht. Peter had tijdig afgezegd in verband met zijn 50e verjaardag. En Dries vroeg in een vroeg stadium om een standby, want hij volgt een morfinekuur. Dat ‘Dries’ rijmt op ‘kies’ was al langer bekend. Dat zijn kies hem nu al meer dan een maand parten speelt kan ook niemand ontgaan zijn. Een standby voor Dries was verstandig en werd Koen, die wel eerste reserve wilde zijn.

De caroussel begon te draaien toen Janski zich vier dagen voor de wedstrijd opeens meldde met een 30-jarig-huwelijksfeest. Deze familieleden/vrienden/kennissen van Janski trouwden dus op de dag dat Peter zijn 20e verjaardag vierde. Het verhaal was wat vaag: de uitnodiging lag al zes weken geleden in de bus, die viel op de mat ongeveer op de dag dat Dries’ kiespijn begon. Maar Janski had verzuimd zijn agenda’s te syncen. Putski probeert een handelend teamleider te zijn en mailde onmiddellijk aan Koen dat hij toch moest spelen. Daarmee verviel de reserve voor Dries, die ik daarvan ook gelijk maar in kennis stelde. Dries reageerde bezorgd, net deze week zou het afbouwen van zijn morfinekuur beginnen, en dat zou weer tot een pijnlijke kies en slapeloze nachten kunnen leiden.

Lees verder

3 Reacties

  1. Avatar
    Henk van Putten 08 april 2013

    De 2e link werkt, prachtig verhaal! En een wonderbaarlijke stelling. Mijn eerste ingeving was overigens ook Kf2. Het fragment is een schoolvoorbeeld van effectief op verlies spelen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.