De ordehandhaving van Lieftallige Zusters

Als je van te voren aan mij had gevraagd of deze wedstrijd tegen Geleen goed zou aflopen, had ik waarschijnlijk gezegd dat het er toch een keer weer uit moest komen. Als je hetzelfde aan mij halverwege de middag had gevraagd, had ik die vraag met een volmondig “JA” beantwoord. Niet dat ik er gerust op was, maar de gedrevenheid waarmee deze middag gespeeld werd, zei genoeg. Het zou onze middag worden en ook al was het Geleen dat op de tweede plaats stond, die twee matchpunten krijgen zij echt niet mee en blijven in Apeldoorn.

Wel moest er ingegrepen worden in de teamsamenstelling, want de dreigende laatste plaats en dus degradatie wilden wij niet in ons vocabulaire opnemen! Omdat Armen Hachijan beschikbaar was, werd besloten om Jasper Zwirs een vrije dag te geven. Daardoor werd ruimte gecreëerd om te schuiven met de opstelling. Aan de andere kant weet je niet wat Geleen zou doen, maar het is proberen waard. Geleen heeft een zeer sterke Thomas Henrichs in de gelederen en die dwaalt door de hele opstelling heen dit seizoen. Onze Thomas Pelle mocht zich meten met hem, daarover later meer. De Apeldoornse matadors Smit en Dommelen mochten gebroederlijk naast elkaar plaatsnemen op borden 5 en 6, een stevige buffer vormend voor Maarten en Nikolai op borden 7 en 8. En uiteindelijk bleek daar de kracht te zitten, klopje op de schouder van degene die dat van te voren bedacht heeft. Marcel en Freddie op 3 en 4 die de klappen op konden vangen voor als het bij Armen en Thomas bovenop de berg mis zou gaan. En daarbij rekening houdend wie graag met wit of zwart zou spelen kon het eigenlijk niet meer fout gaan. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.