Anish Giri over de Bundesliga

”Wie de partij vanaf de 21e zet gezien heeft, moet gedacht hebben dat ik een schitterende partij heb gespeeld, maar helaas kunnen we niet om de eerdere zetten heen…”

Anish over de laatste drie ronden in de Bundesliga, met zijn analyses

Het eerste weekend van april had ik de gelegenheid om uit te komen in de laatste drie ronden van de Bundesliga.

De Bundesliga staat bekend als een van de sterkst bezette schaakevenementen. Ditmaal kon men daarvan getuige zijn, nu wij oog in oog stonden met spelers als Karpov(!), Svidler, Bacrot, Adams, Naiditsch, Harikrishna, Navara en vele anderen. De speelzaal was overigens verbazingwekkend mooi: het Schlosspark Schwetzingen was inspirerend voor iedereen die er niet aan gewend was om het weekend door te brengen in een dergelijk paleis.

Ons team hoefde zich geen zorgen meer te maken over de klassering: degradatie was al niet meer mogelijk, noch een plaats bij de eerste drie. Desondanks streefden we naar winst in elke ontmoeting. Het resultaat (twee overwinningen en één keer verlies) mag een succes genoemd worden.

Terugblik in 2012

Ik speelde weer aan het eerste bord en hoewel ik in de eerste ronde tegen een pijnlijke nederlaag tegen Zherebukh opliep, scoorde ik in het vervolg goed tegen een redelijk sterke oppositie. Dit weekend stonden er drie sterke grootmeesters op het menu. Eerlijk gezegd vertelt de uiteindelijke score van 2½ uit 3 niet het hele verhaal. De partijen doen dat wel. Hier zijn ze:

Giri A.- McShane L.

Giri A.- Prusikin M.

Melkumyan H.- Giri A.

Aangezien we de laatste ronde wonnen (die taaie Duitsers toch!) konden we met opgeruimd gemoed afscheid nemen van dit seizoen in de Duitse league. Tot volgend jaar, Duitsland!

Op het ogenblik ben ik me aan het prepareren voor het volgende grote toernooi: de FIDE Grand Prix in Zug.

3 Reacties

 1. Avatar
  Lucas 15 april 2013

  Is het mogelijk deze interessante analyses ook als downloadbare pgn bestanden toe te voegen? Bij voorbaat dank.

 2. Avatar
  HermanGrooten 17 april 2013

  Het is inmiddels mogelijk om alle drie de partijen (inclusief de analyses) te downloaden!

 3. Avatar
  Lucas 17 april 2013

  Hartelijk dank! Op mijn iPad kan ik er nu op klikken, waarna de partijen automatisch worden geladen in de Chess Viewer app. Werkt perfect.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.