BSG kent mooi slot van het seizoen

In de laatste ronde heeft BSG haar positie veilig gesteld in de Meesterklasse. BSG versloeg directe concurrent Kennemer Combnatie met 4,5 – 5,5.

Daarmee eindigt het seizoen wederom met:

– de achtste plaats

– 1,5 bordpunt meer en 2 matchpunten minder dan vorig jaar

– minder bordpunten dan de nummer 9

– maar wel 1 belangrijk matchpunt meer dan de nummer 9.

Vooraf stond (-en de eerste en) de laatste ronde(n) al omcirkeld in de agenda. Die werden beide gewonnen. Tussendoor werd een belangrijk matchpunt tegen HMC gehaald. Er werd dik verloren van Voerendaal en Apeldoorn. De overige nederlagen waren minder ruim en hier en daar had er met wat geluk wel meer in gezeten. Missie geslaagd, zou je er voor tekenen om het volgend seizoen weer zo te doen? Een volmondig nee, een seizoen waarin een speler overlijdt, wil je niet nog een keer meemaken.

Locatie voor deze uitwedstrijd was Bunschoten, waar landskampioen En Passant de gezamenlijke ronde organiseerde. Omdat Kennemer Combinatie – BSG de enige wedstrijd was waar nog wat op het spel stond, was deze te volgen op de live-borden. Kennemer Combinatie kwam minder sterk op dan verwacht. Het niet meespelen van Wouter Spoelman was bekend, maar dat Richard Duin zou meespelen was niet verwacht.

De middag begon slecht voor BSG. David Klein versloeg op het tweede bord Robert Ris, nadat die een zet te laat zijn loper op e4 neerzet. Frank Erwich zet het verkeerde stuk op de tweede rij en overleeft de aanval van Quinten Ducarmon niet op het vierde bord en ziet helaas zo zijn meesternorm ook in rook opgaan.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.