HMC/Calder naar bekerfinale

Nog nagekomen de partijen van de bekerwedstrijd tussen Stukkenjagers en HMC/Calder. Die werd in het voordeel van de Bosschenaren beslist, waardoor zij als laatste ploeg naar de bekerfinale gaan.

Op de site van HMC/Calder schrijft Twan Burg hierover: Voor de 6de keer in 9 jaar is HMC Calder 1 er in geslaagd de landelijke bekerfinale te halen. Gisteren werden in Tilburg De Stukkenjagers met 3-1 verslagen. De persoonlijke uitslagen:

Broekmeulen-Haast,M 1-0

Grooten-Burg 0-1

Miedema-Nabuurs 0-1

Haast,A-Van der Stricht 0-1

Miedema zette weer eens de turbo erop, ditmaal zonder succes. Aanvankelijk had hij een groot initiatief, maar Nabuurs won een pion en tikte het eindspel netjes uit.

Jasper koos een dubieuze openingsopzet, en leek snel zeer bedenkelijk te staan. Hij verdedigde zich knap waarna hij toch het sterke veld d5 onder controle kreeg. Dit kon hij uitbuiten.

Zelf had ik een interessante opening tegen Grooten. Na enkele onnauwkeurigheden van hem kwam in een iets beter eindspel, waar ik plotseling enkele pionnen won. Deze kon ik verzilveren.

Geert had een erg sterk Siciliaans kwaliteitsoffer, en kwam snel zeer goed te staan. Hij stuitte echter op taaie verdediging van Anne, en hij verzuimde het af te maken. In het eindspel was hij zijn voordeel bijna helemaal kwijt, en zijn tijd ook, maar wist het toch nog af te maken: 3-1 winst.

De finale is op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, in Bunschoten-Spakenburg.

Op de site van De Stukkenjagers valt te lezen: In deze wedstrijd was er geen succes voor onze club. Of nou ja, Stukkenjagers 1 kon in de kwartfinale van de KNSB-beker tegen HMC vrij lang bogen op een 1-0 voorsprong. Mart Nabuurs wist zich op bord 3 na een matig verlopen opening te ontworstelen aan de druk van David Miedema, en maakte met een octopuspaard op d3 de witte stelling rijp voor de sloop. Mark Haast (1) en Herman Grooten (2) leken op enig moment heel behoorlijk te staan tegen respectievelijk Jasper Broekmeulen en Twan Burg, maar kwamen in de slotfase (materiaal) te kort. Anne Haast kreeg door Geert Van der Stricht aan bord 4 een kwaliteitsoffer voorgeschoteld, en ging ten onder aan de gecombineerde kracht van de zwarte stukken, al bood ze nog taai verzet: 1-3.

De partijen via de viewer:

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.