Tweede plaats voor Vlaggenschip Messemaker in KNSB competitie klasse 3C

Links het team van Accres Apeldoorn 3 rechts Messemaker 1847

Laurierboom-Gambiet een terechte winnaar? ja natuurlijk. Messemaker een terecht tweede plaats? ja natuurlijk kijk naar de match en bordpunten. Jammer, we hadden op een kampioenschap gehoopt, maar volgende jaar nieuwe kansen. Het Vlaggenschip gaat in Dok en de bemanning en teamcaptain genieten van de vrije zomer, alhoewel er zijn nog vele toernooien waar aan deel genomen kan worden. En dan nu iets over de laatste wedstrijd bij Accres Apeldoorn 3. Onder leiding van André Huis in ’t Veld was Erik, na bijna drie uur spelen, als eerste klaar, bij hem werd op de 27e zet remise aangeboden, wat door Erik werd aangenomen, er zat echt niets meer in. De tegenstander van Jan Cheung gaf een stuk weg, een combinatie die er al vijf zetten inzat, maar toen pas ten uitvoer gebracht kon worden leidde naar de winst. Jan Evengroen kwam een kwaliteit achter en liep daarna achter de feiten aan, maar met 7 uit 9 samen met zoon Henk-Jan toch de topscorer van het team. Henk-Jan Evengroen volgde in een voor mij onnavolgbare partij, die net na de eerste tijdcontrole in mooie overwinning eindigde. Na afloop vertelde hij mij dat hij bang was dat het, door een klein foutje, remise zou worden. Peter Scheeren kwam eenvoudig in een betere stelling, in de eindfase gaf zijn tegenstander de tweede pion weg en kwam in tempodwang. Op de 55e zet was het volgende punt binnen. Arjan stond na de opening als een huis, een remise aanbod werd resoluut afgeslagen. Ed telde het punt al!, maar het ging jammerlijk mis. Gedesillusioneerd moet hij de partij opgeven. Peter Ypma sloeg in het begin van de partij remise af, met het idee het kan altijd nog. Het werd een lange zit, maar na ongeveer 70 zetten was ook dit punt binnen. Een mooie afsluiting van het seizoen. Lees meer….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.