Frans Pieter van den Bos wint 10e editie Kennemer Open

Westlander Frans Pieter van den Bos is de nieuwe kampioen van Haarlem en Omstreken.

In de openingsronde verloor Frans Pieter in een echte streekderby van Ed Eveleens. Daarna volgde nog een bye en wist Anneke Schol-Grim hem op remise te houden. Zes achtereenvolgende overwinningen bracht het eind totaal op 7 punten. Evenveel als Bert van Brussel, waar in de voorlaatste ronde van gewonnen is. Op basis van onderling resultaat is de Kennemer Open, of de kampioenschappen van Haarlem en omstreken hierdoor gewonnen door Frans Pieter.

In groep 2 heeft Bert Gerritsma gedurende het gehele toernooi meegedaan om de prijzen en was vele maanden koploper, totdat Mick van Randtwijk hem in de voorlaatste ronde afstopt. Speelde alle ronden en eindigt als runner-up op 6½ punten.

Alle uitslagen en de stand na acht ronden: Groep 1 | Groep 2

Vanuit de Haagse Schaakbond waren er tijdens deze slotronde vijf deelnemers present.

Resultaten en commentaar

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.