Ook aan de Koning

Voor de reeds gepubliceerde Schaakgedichten voor onze nieuwe Koning Klik hier…

Voor de reeds gepubliceerde gedichten van de kinderen Klik hier...

Bericht van het RSB bestuur

Gemoederen lopen hoog op in de promotieklasse

In de promotieklasse wilde het toeval dat in de laatste ronde de vier ploegen met 6 matchpunten onderling speelden, terwijl de nummer 8, met een beter doelsaldo, op 4 matchpunten stond, met nog één degradatieplaats te vergeven. Wanneer de laatstgenoemde ploeg zou winnen en één van de 6-punters zou verliezen, zou die 6-punter dus degraderen.

Waar de nummer 8 bang voor was, gebeurde. De twee onderlinge wedstrijden van de 6-punters eindigden beide in 4-4, met alleen maar remises. Daarmee was de behaalde winst van de nummer 8 onvoldoende voor handhaving.

In deze kwestie zijn de gemoederen hoog opgelopen. De RSB-webmaster wordt bedolven onder te plaatsen berichten (vaak doordrenkt met emotie) over deze kwestie. Het RSB-bestuur vindt het daarom verstandig dat rond deze kwestie, buiten dit bericht, voorlopig geen andere berichten worden geplaatst op de website van de RSB. Eerst moeten de gemoederen zijn bedaard en mogelijke protesten zijn afgehandeld.

Als reactie op het gedicht ‘Matchfixing : Brief aan de Koning’ en de bijbehorende commentaren hieronder ook in dichtvorm een antwoord van Marcel Pluymert. Dit gedicht is overgenomen van de site Tomssschaakboeken. Op deze site staan meer interessante reacties over de ontwikkelingen in de RSB-Promotieklasse.

Ook aan de Koning

Meneer de majesteit, gooi het gedicht maar weer snel weg

Er is echt helemaal niets aan de hand

Slechts een opgewonden standje uit Lansingerland

Want hun schaakteam had vette pech

Ik snap dat u zich schaamt voor bepaalde onderdanen

Die maar niet kunnen accepteren

Dat degradatie hoort bij hen die niet presteren

Maar wel huilen met dikke tranen

Vier clubs hebben niet gestreden tot de dood

Zij waren met gelijkspel al tevreden

Maar zijn er dan regels overtreden

Omdat niemand zijn partij heeft verkloot?

Misschien kunt u het advies laten horen

Dat als ze volgend seizoen willen promoveren

Ze die achterlijke beschuldigingen af moeten leren

En veel beter moeten gaan scoren

Sorry voor dit alles, u krijgt het binnenkort al zo druk

Matchfixing is ook zo’n lelijk woord

Heeft u überhaupt wel eens van de RSB gehoord?

Of misschien interesseert schaken u wel geen ene ruk.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.