Simultaan Hans Böhm aan sluizen Leidschendam

Woensdag 17 april is de herinrichting van het sluisgebied in Leidschendam-Centrum opgeleverd. Bij de oplevering is gekozen voor het thema: schaken.

In het bijzijn van projektontwikkelaars, bewoners & ondernemers van het sluisgebied en algemeen belangstellenden introduceert wethouder Houtzager de oplevering.

Daarna is het tijd om te schaken: op het terras van Italiaans Restaurant Fratelli is een overdekte zone ingericht met een negental tafels met schaakborden, bedoeld als decor voor de simultaan. De schaakmiddag wordt geopend op een groot schaakbord aan de Sluiskant met een partij tussen Wethouder en Hans Böhm. De partij eindigt na enkele degelijke zetten in remise.

Daarna neemt Hans Böhm enkele uren de tijd om een dertigtal deelnemers aan te laten schuiven voor een simultaan partij. Jan Breukelman slaagt erin de entertainer te verslaan, maar alle overige partijen worden gewonnen door Hans Böhm.

Schaakvereniging Raadsheer Corbulo zorgde voor de schaakmaterialen en gebruikt de thema-middag om haar nieuwe verenigingsfolder te introduceren.

Nieuwsbericht gemeente | folder sv Raadsheer-Corbulo

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.