Afsluiting van een top seizoen

Voor zowel Stukkenjagers als Apeldoorn was al duidelijk wat de eindklassering zou worden. De Stukkenjagers kon de laatste plek niet meer ontgaan, terwijl het voor Apeldoorn al zeker was dat we tweede zouden worden. En Passant was met hun eerste plek immers onbereikbaar en Voerendaal stond twee matchpunten en vijf bordpunten achter waarmee we ons geen zorgen maakten om de tweede op te eisen. De meeste spelers konden dus lekker vrij een potje schaken en om de ratingpunten spelen.

De eerste partij die klaar was, was die van onze Merijn van Delft tegen de jonge Stefan Beukema. Ze gingen een klassieke Spanjaard in met 9…Pa5 en 10…c5, waarbij ze tot zet 21 de partij van Socko-Bojkov volgden uit 2005. Merijn week hiervan af met 22.Ph4, wat beter lijkt dan de 22.Pf5 van Socko. Stefan reageerde goed en de verwikkelingen zouden leiden tot een gelijk eindspel dat ongevaarlijk zou zijn voor beide partijen. Toen Merijn remise aanbood werd dat dan ook geaccepteerd. Een niet al te spannende, maar correcte remise zoals sommigen zouden zeggen.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.