Schaakschermutselingen van Marijn den Hartog op het NK Jeugd in Sneek

Marijn den Hartog (geboren 2000) , eerstejaars Erasmiaaans Gymnasium, doet als jonkie mee aan het NK-B in Sneek en is als tiende geplaast. Zijn Elo-rating is 1882. Bij de RSB kwalificeerde Marijn zich met overmacht voor dit NK en is een van de zeven RSB’ers die aan het NK meedoen. Hij heeft een score van 3 uit 3 en versloeg zowel de kanshebbers Thomas Beerdsen (gisteren) als Stijn Gieben (vandaag). Thomas heeft een rating van 2116 en Stijn heeft 2035. Maar de toppers komen nog, morgen moet Marijn tegen Lars Vereggen, de enige die ook nog ongeslagen is na drie ronden. Lars Vereggen (geb.1997) is als tweede geplaatst en heeft een Elo-rating van 2138.

Marijn (l) en Stijn (r) , foto: Appie Kamstra, www.appiesfotosite.nl

Marijn speelt in de RSB-competitie (promotieklasse) in het team van de 3-Torens 1 dat onlangs in het locale nieuws kwam omdat het degradeerde daar de spelers van vier concurrende teams in de poule in de laatste ronde remise overeenkwamen. Bij winst van 3-Torens 1 en verlies van een van de vier, zou het verliezende team degraderen. 3-Torens 1 won en degradeerde!? De emoties liepen flink op bij deze vorm van matchfixing.

Op zijn blog Schaakschermutselingen bericht hij in woord en beeld over de belevenissen van de zeven RSB’ers op dit NK. (Angelique Osinga, Robin Lecomte, Lola de Dunnen, Villa Siu, Wang Yang, Daniel Zevenhuizen en Marijn den Hartog).

Lola den Dunnen heeft 3 uit 3 in de C-groep meisjes en Robin Lecomte heeft 2,5 uit 3 in de C-groep.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.