NK jeugd 2013

Afgelopen week heb ik meegedaan aan het NK jeugd. Ik speelde mee met de jongens van mijn leeftijd, tot en met 14 jaar. Niet om deftige redenen, zoals dat dat beter zou zijn voor mijn ontwikkeling, maar gewoon omdat dat me veel leuker leek. Dan krijg je namelijk weer eens wat andere en betere tegenstanders. Bij de meisjes gaat het bovendien niet echt goed. Toen ik 3 jaar geleden voor het eerst meedeed aan het NK meisjes tot 14 jaar waren er 18 deelneemsters, waarvan 16 een rating boven 1300 hadden. Nu waren er daar nog maar 14 deelneemsters en zou je met 1300 als vijfde geplaatst zijn! Bij de jongens was het dit jaar wel erg sterk. Zo waren de eerste 3 van vorig jaar er dit jaar weer bij, en waren er ook veel jongere jongetjes die veel sterker spelen dan hun rating.

Na 3 jaar Haarlem werd het dit jaar gehouden in Sneek. Dat is wat mij betreft veel beter, want daarom moesten we in een huisje, want met het openbaar vervoer is het ook vanaf Heerhugowaard veel te ver om heen en weer te reizen. Bovendien is het natuurlijk een mooie en voor sommigen ook leerzame omgeving. Voor mij ziet Friesland er weliswaar vrijwel hetzelfde uit als mijn uitzicht thuis, maar ik sluit niet uit dat enkele deelnemers uit de grote steden voor het eerst zwartwit gevlekte beesten hebben gezien!

Lees verder op mijn blog

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.