BASAMRO Chess Tournament op het ss Rotterdam

De BASAMRO Logistics Group organiseert in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond en de Stichting Pathena het eerste internationale BASAMRO Chess Tournament.

Zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013 zullen vier topjeugdteams, bestaande uit acht deelnemers in de leeftijd van tien tot achttien jaar, deze twee dagen met elkaar in het strijdperk treden. Vanwege het Nederland-Ruslandjaar mag een Russisch team natuurlijk niet ontbreken. Naast een team uit Rusland (Moermansk) zijn er teams uit België (Antwerpen) en Nederland (Rotterdam en Groningen) uitgenodigd. Alleen al het team uit Rotterdam heeft enkele nationale kampioenen in de gelederen.

Locatie

Als toplocatie voor dit toernooi heeft BASAMRO het ss Rotterdam uitgekozen. De Queen’s Lounge straalt warmte en gezelligheid uit. Nog steeds, want in het verleden was dit één van de meest bezochte zalen aan boord. In deze ambiance zullen de schaakpartijen worden gespeeld en zullen andere schaakactiviteiten worden georganiseerd. Alle schaakpartijen kunnen waar ook ter wereld ‘live’ op internet worden gevolgd.

Op het ss Rotterdam mag het Rotterdam Schaakspel niet ontbreken. Zowel het levensgrote spel als het tafelmodel zullen door bezoekers en andere belangstellenden te bewonderen en te gebruiken zijn. Deze schaakspelen worden ter beschikking gesteld door het Rotterdamse Schaakstukkenmuseum.

BASAMRO en het Schaakstukkenmuseum zullen tijdens het toernooi het grote Rotterdam Schaakspel aanbieden aan de schakers van de stad Moermansk. Na afloop van het toernooi zal het grote spel ook een vaste plaats krijgen aan boord van het ss Rotterdam.

Speciale gast

Speciale gast, op beide dagen, is internationaal schaakgrootmeester Jan Timman. Twee decennia lang nam hij het als enige Nederlandse schaker op tegen de Russische suprematie. Jan Timman geeft een Masterclass, speelt een simultaan, analyseert partijen en staat open voor vragen van bezoekers. Hij zal ook de prijzen uitreiken.

Veertig jaar geleden werd Jan Timman door de jonge Rotterdamse kunstenares Ada Hill op het canvas vastgelegd. Dit grote schilderij (1,10 bij 1,30 meter), waarvoor hij enkele malen poseerde, zal tijdens het toernooi worden tentoongesteld . Na lange tijd zullen Ada Hill en Jan Timman elkaar weer ontmoeten.

Schoolschaak

In samenwerking met Schoolschaaksite.nl worden op de zondag (2 juni) ook diverse schaakactiviteiten georganiseerd voor kinderen van de basisscholen uit de Rotterdamse regio.

Natuurlijk is iedereen welkom

Op 1 en 2 juni is de toegang tot zowel het toernooi als het ss Rotterdam van 9.00 tot 18.00 uur gratis en voor iedereen toegankelijk.

Het laatste nieuws en meer informatie is te vinden op de website: www.basamrochesstournament.com

Voor meer informatie:

BASAMRO Chess Tournament

Teun Koorevaar

mobiel: 06 52 65 09 42 mail naar:

1 Reactie

  1. Avatar
    duberry 07 mei 2013

    Dat per team één meisje moet worden opgesteld is uitstekend,maar dat niet meer meisjes mogen worden opgesteld is erg vreemd.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.