7e IBC Limburg Open: Jan Willem Koelmans moet nog warm draaien

Jan-Willem Koelmans is nog zoekende naar zijn juiste vorm in Maastricht. Met een rating van 2020 was hij op voorhand een van de favorieten in de B-groep maar de tegenstanders bleken erg taai.

In de eerste drie ronden kwam Koelmans niet verder dan remise tegen respectievelijk Bert Coenen, Erik Tutenel en Dirk Bergmans. Naar eigen zeggen had hij daarin het minste zetten van iedereen gespeeld. Bert Coenen bood na 22 zetten in een voor hem betere stelling remise aan en Erik Tutenel deed na 14 zetten hetzelfde. In de vierde ronde moest hij zelfs een nederlaag slikken tegen Gernot Klein die „alles goed deed”. Gelukkig herstelde hij zich in de 5e ronde met een overwinning in een eindspel dat er veelbelovend uit zag, dus de weg omhoog lijkt ingeslagen.

In de C-groep doet René Weerts het juist boven verwachting. Na een nederlaag in de eerste ronde tegen local hero Joost de Bruijn wist hij zowel te winnen van Julian de Ridder, Frans Hermans en Csaba Daday.

Ondanks dat een nederlaag in de 5e ronde er wel voor zorgde dat de eerste borden voor even uit het zicht zijn een knappe prestatie.

In de top van het toernoo wordt hard gevochten en zijn al erg veel leuke partijen gespeeld. Vladimir Dobrov de enige die nog op 100% staat.

Het achtervolgende groepje volgt op een punt achterstand en bestaat uit Ivan Sokolov, Sipke Ernst, Mher Hovhanisian, Torbjorn Ringdahl Hansen en Daniel Hausrath.

uitslagen Jan Willem en René

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.