BSG Pinkstertoernooi 2013: Nieuwe toernooiformule, oude winnaar

De snelschaakafsluiting kon hem niet van zijn stuk brengen: Dimitri Reinderman won het 28e BSG-Pinkstertoernooi. Verliezend finalist Robin Swinkels werd SGS-kampioen. De B-groep werd door David Rutten, Seth van der Vegt, Kevin van Brummelen en Wayne Welch gewonnen.

Het was een vreemd gezicht: terwijl de partijen in de bovengroep waren begonnen, werden acht spelers door de organisatie apart genomen. Het regende buiten, dus werd in de hal de toernooiopzet uitgelegd aan de finalisten, waarna de loting om kleur plaatsvond. De finale was een dubbelrondig knock-outtoernooi en de indeling voor de eerste ronde zag er als volgt uit:

P Ypma (8) – D Reinderman (1)

D Klein (5) – La Ootes (4)

Swinkels (2) – Houben (7)

Riemersma (3) – Bosboom (6)

De eerste ronde van de finale was opgedeeld in twee delen: het toernooi werd afgetrapt door de partijen Ypma – Reinderman en Klein – Ootes. Voor Ypma zat het “toetje” van het toernooi er al snel weer op na twee kansloze nederlagen. Spannender was het andere duel, waarin Ootes met zwart in de eerste partij knap standhield, om in het eindspel twee pionnen te snaaien, wat genoeg was voor de winst. Dat betekende dat Klein de tweede partij moest winnen. Hij kwam ook iets beter te staan, maar daar bleef het ook bij. In het eindspel liep een poging er iets van te maken verkeerd af en dus kon hij ook naar huis. Lees verder

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.