Schaken met containers

Op zondagmiddag 5 september 1999, tijdens de tweede editie van het Wereldhaven Festival Rotterdam, speelden Jan Timman en Gary Kasparov een schaakpartij met echte containers op de ECT Delta Terminal in de Rotterdamse haven. Jan Timman won die partij.

Als stukken werden containers gebruikt die na elke zet door containerkranen naar hun nieuwe veld werden gereden. Het schaakbord was 100 bij 100 meter groot. Het idee was van de Rotterdamse ondernemer Peter Schuiten.

 

Foto’s: M. Bierhuizen

We zijn op zoek naar amateurs en professionals die van dit gebeuren foto’s of video’s hebben gemaakt.

De partij werd ook vanuit de lucht gefilmd en op internet konden de zetten worden gevolgd. Ook in dit filmmateriaal zijn we geïnteresseerd.

Mail naar:

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.