Mobiele App: Dubbelschaak

Schaakvereniging Dubbelschaak ’97 uit Boxtel gaat met de tijd mee. Ik weet niet of het uniek in Nederland is, maar Dubbelschaak heeft recentelijk een eigen mobiele app gelanceerd! Voor Dubbelschakers en bekenden van de club een heel gemakkelijke tool om de laatste berichten, welke in vaak iets uitgebreidere versie op de website van de schaakclub staan, te bekijken.

Links een voorbeeld van hoe de kalender functie van de app eruit ziet.

De app is behoorlijk uitgebreid: je kunt er de laatste verslagen en standen van zowel interne als externe competitie in terugvinden, het Dubbelschaak forum inzien of een bericht hierop plaatsen, de Dubbelschaak kalender bekijken (en meteen een evenement als reminder in je telefoon opslaan), de speellocatie vanuit de app opzoeken en meteen erheen navigeren en nog meer.

Op deze pagina zijn meer voorbeelden van de app te zien, alsmede de installatie instructies. Het is allemaal doodeenvoudig. Voor Android gebruikers bijv.: zoek in Google Play naar "dubbelschaak" en je hebt hem al… alleen nog even installeren! Probeer het eens uit!

Het maken van zo’n app is tegenwoordig kinderlijk eenvoudig en is wellicht een idee voor andere schaakverenigingen. Er zijn legio websites waarop je online een mobiele app in elkaar kunt draaien. Je moet alleen even uitzoeken welke het beste bij het idee dat je over de app hebt past.

3 Reacties

 1. Avatar
  AbScheel 23 mei 2013

  Beste Martien,

  Ik heb een android tablad, maar dubbelschaak is onvindbaar via google play.

  Ik hoor graag wat ik fout doe?

  Mvg.

  Ab Scheel

 2. Avatar
  Martien 23 mei 2013

  Hallo Ab,

  De app is specifiek voor mobiele telefoons ontwikkeld. Je kunt hem ook op tablets installeren, maar dat gaat dan niet via Google Play.

  Surf met je tablet (Android, iOS of wat dan ook) naar m.appcatch.com en zoek daar naar Dubbelschaak. Dan vind je hem en kun je hem zo installeren! Eventueel moet je in de instellingen van je apparaat toestemming geven om apps van derden te installeren, maar daar komt je tablet vanzelf mee.

  Succes!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.