Over een week: het 40e Open Kampioenschap van Utrecht

Nog een weekje wachten en dan is het er: het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU). Dit weekendtoernooi, georganiseerd door SV Paul Keres en mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Wout van Veen Advocaten en diverse subsponsors en donateurs, beleeft dit jaar zijn 40e editie. We nodigen alle lezers van Schaaksite.nl van harte uit dit feest mee te maken.

Het OKU wordt in drie groepen gespeeld: <1600, 1500-1900 en >1800. Hierdoor kan iedereen tegenstanders van gelijk niveau krijgen. En zeker in de A-groep zijn dat interessante namen: GM’s Roeland Pruijssers en Zhaoqin Peng doen in de zomer aan het NK mee, Namig Guliyev won het OKU 2012 op indrukwekkende wijze, Bogdan Lalic is een graag geziene gast in Utrecht en Ulf ‘the woolf’ Andersson heeft geen introductie nodig. Gemakkelijk zullen zij het niet krijgen, met diverse jonge Nederlanders in de subtop. In Utrecht zijn we vooral benieuwd hoe de scholieren Hugo ten Hertog (SV Paul Keres) en Tycho

Dijkhuis (SC Utrecht) het ervan afbrengen.

Dat wil niet zeggen dat alle aandacht naar de A-groep gaat: ook in de B- en de C-groep zal er fel worden gevochten. Zoals altijd zijn er in alle groepen diverse prijzen voor de snelste winnaars, de beste ratingprestaties en de mooiste partijen, dankzij onder meer New In Chess en DGT Projects. Via UCS De Rode Loper en SG Amersfoort zullen er in totaal 16 borden live te volgen zijn op www.paulkeres.nl/oku2013.

We spelen dit jaar op een nieuwe locatie: de hal van OVVO/De Kroon, op de grens van Utrecht en Maarssen (Sportparkweg 9). Deze korfbalclub, onlangs gepromoveerd naar de hoogste klasse, zet alles in om de gasten goed te ontvangen. Zie de toernooisite voor diverse overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

Kortom: schrijf je in via (Ronald Gouma), of informeer via 06-24395397 (Jan Jaap Janse). Voor wie beperkt in zijn tijd zit: byes zijn mogelijk, al krijg je voor de 2e geen punten meer. En uiteraard zijn bezoekers ook van harte welkom!

Tot volgende week,

Jan Jaap Janse

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.