Ben van Geffen RSB Seniorenkampioen 2013

Spijkenisse, zaterdag 25 mei 2013

Zaterdag, 25 mei, was het weer zover. We moesten er een jaar op wachten. Negentien maal georganiseerd door Wies, Simon en Ruud van der Beek met assistentie van John Dessens en Kees en Ellie Hamelink en vele anderen. Voor de eerste keer waren we te gast in het prachtige Denksportcentrum en Bibliotheek ‘De Boekenberg’ in Spijkenisse, de thuisbasis van SV Spijkenisse.

Een feest was het weer in deze nieuwe locatie, ik merkte dat Simon een beetjes zenuwachtig was of de nieuwe locatie in de smaak viel bij de deelnemers, maar daar hoeft hij zich geen zorgen om te maken. Dank zij De Schaak Veste was er voor iedereen een gratis lunch en voor leden van De Schaak Veste tevens gratis deelname en twee consumpties. Na de korte openingstoespraken van toernooidirecteur Simon en RSB voorzitter Arjen Postma (zie filmpjes) kon het kampioenschap beginnen.

Traditiegetrouw werd er in drie groepen gespeeld, groep 1 de sterke spelers, groep 2 de mindere goden en groep 3 de jonkies vanaf 50 jaar. In groep 1 van Ben van Geffen de onbetwiste winnaar en dus tevens RSB seniorenkampioen 2013, Ben moest een halfje afstaan aan Willem Broekman en scoorde daarmee 6½ punt. De nummers een tot en met vijf waren allen oud RSB seniorenkampioenen, Willem Broekman (2011), Paul Dekker (2005), Symon Algera (2012) en Pim Kleinjan (2009). Lees meer……

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.