Hans Bakker overleden

Op woensdag 22 mei j.l. is Hans Bakker overleden.

Hij was al geruime tijd ziek en ook was bekend dat hij niet meer beter zou worden.Hans deed daar ook niet ingewikkeld over. Zelf wist hij het en hij deelde dit op de hem kenmerkende open wijze met de mensen in zijn omgeving.

Niet iedereen zal hem gekend hebben. Zeker de jongeren onder ons niet. Maar Hans Bakker was vóór Tom Bottema de perschef van het Hoogoven Schaaktoernooi. Daarnaast was hij de oprichter en oud-voorzitter van de Stichting Schaakpromotie IJmond. Zonder Hans zou het Cultural Village Schaaktoernooi niet de statuur hebben gehad die het nu heeft.

Hans was een prima schaker en goed bestuurder met veel mensenkennis. Maar bovenal een humoristisch, betrokken en warm mens. En uiteindelijk is dat toch de herinnering die blijft.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.