40e Open Kampioenschappen van Utrecht: Vistisen en Oudewaal van de partij

Het weekend rond de overgang van de maand mei naar juni staat in het teken van de veertigste editie van de Open Kampioenschappen van Utrecht. Vanuit de Haagse Schaakbond zijn Lars Vistisen en Vincent Oudewaal van de partij als deelnemer, terwijl Paul Koks tijdens de overdag ronden reserve is in geval van een oneven aantal. Daarnaast is Jan van de Ende aktief als een van de toernooi-arbiters.

Nieuw is de speellocatie. Op sportpark Daalseweide ligt de thuisbasis van Korfbalvereniging KVVO / De Kroon, waarvan het eerste team komend seizoen in de hoogste korfbalklasse uit zal komen. De locatie straalt een levendigheid uit en heeft een mooie hal dat de schaakkampioenschappen perspektief biedt om verder te groeien in deelnemersaantallen. Met deze locatie is het toch al prima toernooi er goed op vooruit gegaan.

Verdeeld over drie groepen zijn er 159 schakers van de partij. Groep A is de grootste groep met tachtig stuks, terwijl groep C het aantal van twintig niet haalt. Toch blijft het handhaven van groep C van belang, om deelname aan het toernooi voor deze groep leuk houden. Lars Vistisen en Vincent Oudewaal spelen in groep A, terwijl de rating van Paul Koks het mogelijk maakt beschikbaar te zijn voor groep B en C, wanneer er sprake is van een oneven aantal deelnemers.

Vanwege de lustrum-editie staan de rondebulletins in het teken van een terugblik door columnist Rob van Aurich. Verrichtingen van de betrokkenen vanuit de Haagse Schaakbond staat hieronder weergegeven.

uitslagen, partijen en commentaar

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.