Problemen met DGT tijdens BASAMRO-toernooi

Afgelopen zaterdag was ik aanwezig bij het BASAMRO-toernooi. Dit was een spektakel op de SS Rotterdam met vele genodigden. Opvallend was dat de aangekondigde live-partijen niet op Internet te zien waren. Volgens de aanwezigen had dit te maken met de stalen poten van de tafels waardoor signalen niet doorkwamen. Het gekke was dat volgens mij niet draadloos gewerkt werd maar met behulp van kabels. Toch had men problemen.

Website toernooi: Klik hier…

Wie kan hier meer over vertellen??

Aanvulling 4-6-13

Ervaringen bij een ander toernooi: stalen tafelbladen creëerden een elektrisch veld dat het doorgeven van de zetten door de borden stoorde. De borden registreren de zetten door de magnetische velden die elk stuk heeft op te merken. Als dit gestoord wordt dan ziet het bord de stukken niet meer. De oplossing was het vervangen van alle tafels.

1 Reactie

  1. Avatar
    Koorevaar 05 juni 2013

    Ook tijdens het Basamro toernooi moesten alle tafels door houten worden vervangen en alles werkte daarna prima!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.