Nog plaatsen beschikbaar bij Master Class Strategie

Er zijn nog plaatsen over voor deze bijzondere Master Class waarin u kennis kunt maken met een uniek idee om het strategisch inzicht te verbeteren. U krijgt antwoord op de aloude vraag: "de opening is achter de rug en hoe nu verder?" Dit probleem zal de meeste clubschakers bekend in de oren klinken. Voor de hand liggende vervolgvragen zijn dan “naar welke kenmerken moet ik kijken? en “hoe formeer ik een plan?” Eigenlijk draait alles om het strategische inzicht. Maar hoe ontwikkel of verbeter je dat?

IM Herman Grooten wil graag spelers laten kennismaken met een wat meer visuele aanpak van het strategisch denken. Aan de hand van partijen en illustratieve voorbeelden wordt er met deze aanpak een nieuwe impuls gegeven om het strategische denken te verbeteren. Hoog tijd voor een Master Class om deze visie uiteen te zetten.

Deze Master Class vindt plaats op zondag 16 juni in Dorpshuis d’n Bond, Rapportstraat 29, Veldhoven.

Programma:

10.15 – 10.30 uur Ontvangst

10.30 – 12.30 uur Sessie 1

12.30 – 13.15 uur Lunchpauze

13.15 – 15.15 uur Sessie 2

15.15 – 15.30 uur Pauze

15.30 – 16.30 uur Sessie 3

Wat kan men verwachten in deze Master Class?

  • Uiteenzetting van de visuele aanpak;
  • Illustratieve fragmenten;
  • Illustratieve partijen;
  • Overgang van opening naar middenspel;
  • Overgang van middenspel naar eindspel;
  • Spelelement.

Met het laatste punt wordt bedoeld dat u in de gelegenheid wordt gesteld om wat te ‘stoeien’ met het onderwerp. Naast de oefenstof die u krijgt aangeboden, mag u ook aan het schaakbord proberen het behandelde in de praktijk proberen te brengen. Na afloop van deze Master Class wordt een uitgebreide reader beschikbaar gesteld met een overzicht van wat in de lezing behandeld is. Tevens wordt het nodige extra studiemateriaal toegevoegd. Naast de vijf uur schaaktraining krijgt u een lunch en twee consumpties aangeboden. De doelgroep is globaal bedoeld voor spelers met rating 1600 – 1900.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar: . Belangstellenden kunnen zich vóór 13 juni aanmelden door € 40,- over te maken op bankrekening 49 28 42 272 t.n.v. H. Grooten, Eindhoven, onder vermelding van uw naam, uw e-mailadres met (AT i.p.v. @). U kunt ook alleen de reader bestellen voor € 15,- (inclusief portokosten).

Voor alle informatie klikt u op de flyer .

(Foto Coen Mekers)

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.