Apeldoorns Kroegloperstoernooi: geslaagde eerste editie

Het Apeldoorns Kroegloperstoernooi dat afgelopen zondag (9 juni) zijn eerste editie beleefde, was met 46 deelnemende teams meteen een succes te noemen. Het toernooi kenmerkte zich door een zeer ontspannen sfeer met veel schakers op zonovergoten terrassen. De prijsuitreiking vond plaats in een ware feeststemming, tijdens een soort staande receptie voor de deur van (st)Artcafé SamSam.

De eerste prijs ging naar het Apeldoornse duo Roeland Pruijssers en Sjef Rijnaarts. Voor Roeland was het zijn tweede eerste prijs dit weekeinde: de vorige dag was hij winnaar van het NK Rapid in Elburg. Gedeeld tweede werden de teams Sipke Ernst/ Ruud Janssen en Miguoel Admiraal / Bart von Meijenfeldt. Ratingprijzen waren er voor Midas en Rosa Ratsma (tot 4400) en voor het journalistenduo Alexander Munninghoff / René Nijland (tot 4000).

In zijn slotwoord bedankte organisator Stefan Kuipers met name het non-playing duo Marco Beerdsen en Diane Roest voor hun inspanningen bij het indelen van de teams.

Eindstand, foto’s en partij Rijnaarts – Von Meijenfeldt (in DGT-viewer) op website Schaakstad Apeldoorn

Partij Sjef Rijnaarts – Bart von Meijenfeldt via de CT-viewer:

Zie ook het sfeerverslag Topsport in Apeldoorn van Erik-Jan Colijn en de sfeerplaatjes op Facebook.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.