IDJM 2013

Als Cultureel Ambassadeur van Cultural Village of Europe voor het Duitse dorp Schachdorf Ströbeck, wil ik jullie onderstaand niet onthouden.

Van 22 t/m 28 juni wordt in Schachdorf Ströbeck nl. een alleraardigst toernooi gehouden. Het IDJM: Internationalen Deutschen Junioren Meisterschaft. Klinkt Duits…en dat is het ook. Maar toch doet er een gemêleerd internationaal gezelschap mee aan dit Grootmeesterlijk Jeugdtoernooi waaronder twee Nederlandse cracks. Roeland Pruijsers en Benjamin Bok mogen in deze tienkamp de strijd aanbinden tegen o.a. Evgeny Romanov die met zijn rating van 2640 als eerste is geplaatst.Benjamin kan hier zomaar een felbegeerde GM norm halen.

Het toernooi is al eerder in Ströbeck gehouden en ik had toen de eer om de winnaar uit te mogen nodigen voor het Cultural Village toernooi in Wijk aan Zee. Of dat er nu ook van komt is nog in lichte nevelen gehuld. Uitsluitsel daarover volgt later….wellicht tijdens het toernooi.

Het toernooi is te volgen via www.idjm-stroebeck-2013.steffans-schachseiten.de

en/of chess-results.com/Tnr100117.aspx?lan=0

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.