Cryptogrammen en rebussen

Komende zaterdag 22 juni vindt in Boxtel het Huub van Dongen Memorial rapidtoernooi plaats. Evenals vorig jaar belooft het weer een bijzonder evenement te worden.

Moesten alle deelnemers bij de inschrijving van de 1ste editie nog een limerick over schaken of Huub insturen, dit jaar wordt er tijdens het toernooi een quiz georganiseerd. Dat wil zeggen: tussen de rondes door worden er per keer 2 vragen voorgelegd aan de deelnemers. Dit kunnen vragen over Huub zijn, een vraag over een schaakfilmpje, maar ook dienen er een aantal rebussen en cryptogrammen opgelost te worden. De organisatie van het toernooi is er al druk doende mee geweest en is tot een ruimschoots aantal aan vragen gekomen. Daarom is er wel de ruimte om hier alvast een voorproefje te geven van wat er tijdens het toernooi nog meer verwacht kan worden.

Voorbeeld van een cryptogram:"Deze schaker kocht een auto (vrijwel) op krediet"

En dan een voorbeeld rebus:

Mocht je de antwoorden weten, laat ze gerust achter bij de comments. Diegene die tijdens het toernooi de meeste vragen goed heeft krijgt een leuk prijsje. Naast deze quiz vragen is het natuurlijk vooral een schaaktoernooi. 7 rondes van 20 min pppp. Mocht je mee willen spelen dan kun je je aanmelden via de toernooisite.

2 Reacties

  1. Avatar
    duberry 16 juni 2013

    Antwoord op het cryptogram: Anatoly Karpov, zoniet, dan moet het Herman Grooten zijn.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.