Wethouder opent Open van HSG

Het HSG Open is geopend. In Hotel Lapershoek in Hilversum werd die plechtigheid uitgevoerd door wethouder mw. L. Jooren-van der Boor (VVD). Zij vertelde dat schaken een schone sport is, waarin niet gemanipuleerd kan worden. Verwees ze daarmee naar schandalen in andere sporten? Dat zei ze niet. Wel zei ze dat ze wist dat je de eerste zet niet alleen met een paard kunt uitvoeren, maar ook met een pion. En dat dat twee velden vooruit mag zijn, maar ook één veld. Van die mogelijkheid maakte ze gebruik door tegen Robin van Kampen als eerste zet van het toernooi 1.d3 uit te voeren. Toen de wethouder weg was werd de indeling gemaakt en bleek Van Kampen zowaar niet meer de hoogste ratinghouder te zijn. Op het laatste moment was namelijk Sipke Ernst naar binnen geslopen.

Verslagen, uitslagen en partijen (ook live) op de toernooisite.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.