Computermatch Paris Jeunes Echecs – Klim-Op op zondag 30 juni a.s.

Op zondag 30 juni a.s. zal er een computermatch plaatsvinden tussen Paris Jeunes Echecs en de Klim-Op. Zoals bekend is Clovis het buitenlid van de Klim-Op, maar ook lid van Paris Jeunes Echecs. Zo is het idee ontstaan om een match te organiseren tussen deze twee schaakverenigingen. De computer is dan een geschikt medium, want het bespaart veel reistijd. En zo zullen acht Parijse jeugdschakers het opnemen tegen acht Klim-Oppers. Clovis zal aan de Parijse zijde meedoen. De deelnemers zullen uit verschillende leeftijdscategorieën komen. Bij elk team schaken twee meisjes mee. Iedere deelnemer/deelneemster zal vier partijen spelen en de bedenktijd bedraagt 15 min. +10 sec. Leuk om te vermelden is, dat het Parijse achttal zal spelen op het kantoor van de Franse schaakbond. Zo zal het ook in Frankrijk nog wat landelijke bekendheid krijgen. De acht Klim-Oppers zullen gewoon op school achter de computer zitten. De wedstrijden zullen om 2 uur ’s middags beginnen. Al met al toch een uniek schaakevenement en wellicht voor herhaling vatbaar. Lees meer….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.